Kurum Adı : Kurganlı Ortaokulu
WEB Adresi : http://kurganliortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kurganlı Köyü Bulanık / MUŞ

VİZYON
OKULUMUZUN VİZYONU; SOSYAL, KÜLTÜREL, BİLİMSEL ALANDAKİ HER TÜRLÜ YENİLEŞME, GELİŞME VE DEĞİŞMEYİ YAKINDAN TAKİP EDEN, ULUSLAR ARASI NORMLARA ULAŞMAYI HEDEFLEYEN GÜCÜNÜ ÖĞRENCİ POTANSİYELİNDEN ALAN ÖRNEK BİR İLKÖĞRETİM KURUMU OLMAKTIR. OKUL VİZYONUMUZ GEREĞİ ÖNCELİKLİ OLARAK; OKULUMUZUN BAHÇESİNE ÇAKIL DÖKMEK, OKUL BAHÇESİNİ AĞAÇLANDIRMAK, OYUN PARKI OLUŞTURMAK, BİLGİSAYAR LABORATUARINI YENİLEMEK, ÖĞRENCİ TUVALETLERİ YAPARAK ÖĞRENCİLERİN HEM GÜNLÜK YAŞANTISINDA HEM DE İLERİYE YÖNELİK YAŞANTILARINDA FAYDALANABİLECEKLERİ KÜTÜPHANEMİZ İÇİN YETERLİ SAYIDA KİTAP VE MATERYAL TEMİN ETMEK GELMEKTEDİR.

MİSYON
OKULUMUZUN MİSYONU; KENDİSİYLE VE TOPLUMLA BARIŞIK, ÖĞRENMEYİ ÖĞRENEN, BİLGİ ÜRETEN, GELİŞİME AÇIK SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDE, REKABETÇİ, PAYLAŞMAYI BİLEN, BİLİMSEL DÜŞÜNEN, ATATÜRKÇÜ BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR. BU DOĞRULTUDA; TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARINA UYGUN VE MEVCUT ŞARTLARI EN İYİ, EN ÜST DÜZEYDE FEDAKARLIKLARLA İNSAN YETİŞTİRMEK BİRİNCİ VAZİFEMİZ OLMUŞTUR.

BAŞARILAR
2014 YILI TEOG SINAVA TOPLAM 6 ÖĞRENCİMİZ GİRMİŞ VE %100 ORANINDA YERLEŞTİRME ORANINI YAKALAMIŞTIR. 2 Öğrencimiz Bulanık Said Nursi Anadolu Lisesi (Eski Bulanık Öğretmen Lisesi), 1 Öğrencimiz Bulanık Anadolu Lisesini, 1 Öğrencimiz İstanbul Barbaros Anadolu Lisesini, 1 Öğrencimiz Bulanık Kız Teknik Meslek Lisesini, 1 Öğrencimiz Malazgirt Anadolu İmam Hatip Lisesini kazanmıştır.

Öğretmen Sayısı : 5
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 61
Öğretim Şekli : İkili Öğretim (Sabahçı)
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:10-12:20
Derslik Sayısı : 4 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Uydu İnternet (VSAT)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : Lojman anasınıfına dönüştürülmüştür.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Sobalı-Kömür

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Bulanık ilçe merkezine 35 Km,Muş il merkezine 124 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okula gidiş geliş öğretmenler tarafından tutulan ticari taksi ile sağlanmaktadır.Tüm öğretmenlerimiz Bulanık İlçe merkezine gidiş geliş yapmaktadır.Ulaşım yaklaşık 30 dakika sürmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Kurganlı Köyü

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR